PKN
  » Over ons 
De drie kerken De drie kerken

De Protestanste Gemeente Almere (PGA) is onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland. De gemeente bestaat uit drie wijkgemeentes met elk een eigen kerkgebouw. Hieronder stellen ze zich aan u voor:

Almere Haven, Goede Rede 
De protestantse geloofsgemeenschap wordt gevormd door de Wijkgemeente Almere Haven en de Evangelisch Lutherse Gemeente Flevoland. Er wordt ook nauw samengewerkt met de RK-parochie in het kader van de oecumene. Vrijwel alle activiteiten in Goede Rede vinden plaats in een oecumenische context. Met de aanstaande vorming van de PGA wordt de weg ingeslagen naar een nauwere samenwerking met de protestantse wijkgemeenten in Almere Stad en Almere Buiten.

Almere Buiten, De Drieklank
De Protestantse Wijkgemeente in Almere Buiten is een open en warme gemeenschap, die zich bewust is van haar plaats in de Almeerse samenleving door betrokken te zijn op God, op elkaar en op de wereld om ons heen. Onze jeugd neemt een belangrijke plaats in binnen onze gemeente. Samen met hen proberen we onszelf te laten zien door Geloof, Hoop en Liefde.

Almere StadsPoort, De Lichtboog
De wijkgemeente Almere StadsPoort nodigt u van harte uit tot ‘Ontmoeten, Meedoen en Delen’, het uitgangspunt van onze wijkgemeente. Wij bieden in de
Lichtboog een plek voor contact en overdenken. Als 'kerk in de stad' komen
in De Lichtboog kerk- en stadscentrum samen. Een belangrijk karakter van het
kerkcentrum is dat het in principe open staat voor alle mensen, ook op
doordeweekse dagen.

terug
 
 
 
 

Welkom op de website van de Protestantse Gemeente Almere
 
De drie kerken
De Protestantse Gemeente Almere heeft drie kerken. Klik op de naam van de kerk om naar de website van de betreffende kerk te gaan.

De Drieklank, Almere Buiten

De Lichtboog, Almere Stad en Almere Poort

Goede Rede, Almere Haven

 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.